Torin nähtävyyksiä…

20140714_165900  Kyläpäivät tulivat ja menivät, mutta yhä vielä löytyy torilta paljon katsottavaa ja ihmeteltävää. Yksi näistä on aivan uskomattoman ihana SININEN TALO. ”Jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin lainattua ja – kaikki on sinistä” kuvaa hyvin torin uusinta ihmettä. On mielenkiintoista, että yksittäinen sininen esine saattaa olla täysin mitätön asia, mutta muiden joukossa se muodostaa vaikuttavan kokonaisuuden. Sininen talo tuo mieleen ilonvälähdyksiä ja muistoja aivan yksinkertaisista asioista. Samalla voi vain ihmetellä, kuinka monia sinisen sävyjä onkaan olemassa. Kiitos Martat hienosta ajatuksesta ja toteutuksesta.

 

20140620_092445Tarmon mökki sai jo juhannuksena uuden ilmeen. Ainon ja Pirjon työ on kuin TV:sta tuttua. Mitä pieni tuunaus pitsiverhoineen voikaan saada aikaan. Nyt mökissä on todellakin mukava nauttia kyläkaupasta haetut kahvit ja jäätelöt. Mökin nurkkaan on ilmestynyt myös kirjahylly, johon voi tuoda kiertoon ehjää, hyväkuntoista tavaraa. Tänä kesänä ”Tuo tulless, vie menness” –toteutuu jatkuvana tavaran kiertona mökissä. Kannattaa käydä katsomassa, mukaan voi tarttua vaikka astioita, vaatteita kirjoja tai leluja.

20140714_170115Kirjaston ikkunassa avautui kyläpäivien aikaan Porlammin kotiseutumuseon ja Soihdun yhteinen Vanhan Kirjontatyön Ikkunanäyttely. Näyttelyssä on hieno läpileikkaus erilaisista kirjoituista käsitöistä kuten lakanoista, tyynyliinoista ja pöytäliinoista. Näyttely on avoinna heinäkuun ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *