Nuorisoseura Soihtu

Vuonna 1897 perustetun Nuorisoseura Soihdun pyrkimyksenä on tarjota Porlammin kyläläisille erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kulttuuritapahtumia ja virkistystoimintaa. Tällä hetkellä seuran toimintaan lukeutuvat mm. 1-2 kertaa vuodessa pidettävät Iltamat, erilaiset kurssit, kulttuuriretket, lauluillat sekä muut pienimuotoisemmat kylän yhteiset tapahtumat. Otamme vastaan jäseniemme toiveita siitä, millaista toimintaa ja tapahtumia he toivoisivat järjestettävän ja pyrimme toteuttamaan ne parhaamme mukaan.

Voit seurata Soihdun ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia facebook-sivuiltamme:

https://www.facebook.com/porlamminnuorisoseura/

Nuorisoseurantalo Soihtula

Porlammin Nuorisoseura omistaa vuonna 1904 rakennetun nuorisoseurantalo Soihtulan, joka on suuri ja valoisa seurantalo aivan Porlammin keskustan läheisyydessä. Soihtulaan mahtuu yleisöä yli 300 ja pöydissä on noin 130-150 istumapaikkaa. Soihtula koostuu suuresta juhlatilasta näyttämöineen ja parvineen sekä ravintola- ja keittiöpuolesta, joka on mahdollista jakaa erilliseksi tilaksi. Keittiömme on täysin uusittu vuonna 2015, joten puitteet suurempien juhlien järjestämiseen ovat mitä parhaimmat.

Soihtulan vuokraus

Soihtulaa on mahdollista vuokrata erilaisiin juhliin ja tapahtumiin – olivatpa kyseessä pienimuotoiset syntymäpäivät tai suuremmat häät, tila soveltuu niihin hyvin.

  • Koko Soihtulan vuokraus juhliasi varten on 250€.
  • Mikäli haluat järjestää pienemmän tilaisuuden, Soihtulan ravintolapuoli ja keittiö ovat vuokrattavissa 100€:lla.

Oheisesta linkistä näet Soihtulan varauskalenterin sekä tarkemmat yhteystiedot varauksiin ja tilakatselmuksiin.

https://docs.google.com/document/d/1StKkPuQg0oP6xuhKgvl-b0bcR09QLxIP8p5G1mXpVkc/edit

Vuokrahintoihin sisältyvät Soihtulan omat kahvikupit. Suurempien astiastojen, pöytäliinojen, kahvinkeittimen ym. vuokraus on mahdollista Porlammin Marttojen kautta. Hinnasto löytyy oheisen linkin kautta.

https://docs.google.com/document/d/1IneoeOaUu5Da_-IgPGr2LjQ1CPFYX1ZDx4_aoj8Hy3E/edit?usp=sharing

Lisätietoa ja valokuvia Soihtulasta löydät seurantalot.fi- sivustolta

https://www.seurantalot.fi/talot/658-porlammin-nuorisoseura-soihtu-ry-1602

Porlammin Kyläteatteri

Soihtulassa järjestetyillä näytelmillä on pitkät perinteet ja paljon yleisöä keränneitä näytelmiä on esitetty Iltamien yhteydessä keskimäärin kaksi kertaa vuodessa. Viime vuosina Porlammin Iloisen Kyläteatterin harrastajamäärä on kuitenkin jäänyt niin pieneksi, ettei näytelmien toteuttaminen valitettavasti ole ollut enää mahdollista. Kaipaisimme joukkoomme uusia innokkaita harrastajia, jotta vanha perinne saataisiin jälleen herätettyä eloon!

Soihdulla on käytössään oma puvusto, josta on mahdollista vuokrata rooliasuja, vanhoja vaatteita, peruukkeja, hattuja sekä asusteita erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Kyläteatterin ja puvuston vastaavina henkilönä toimivat Ulla Ahokas ja Eila Lindberg.

Porlammin Kotiseutumuseo

Soihtu omistaa myös monipuolisen Kotiseutumuseon, johon kuuluu Sirenin talomuseo, aittoja, paja, viljamakasiini sekä koulumuseo. Museotoimikunta vastaa museoiden hoidosta itsenäisesti.

Museon toimintaan voit tutustua tarkemmin osoitteessa: https://www.porlammi.fi/museot/

Seuran jäseneksi liittyminen

Kaikki uudet jäsenet ovat seuraamme erittäin tervetulleita! Jäsenmaksumme suuruus on aikuisilta 15e ja lapsilta 7e. Voit liittyä jäseneksemme lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen: porlamminnuorisoseura@gmail.com

Yhteyshenkilöt:

  • Anni Lindberg, Puheenjohtaja

porlamminnuorisoseura@gmail.com

  • Pirkko Siltala, Taloudenhoitaja
  • Jaana Hyvärinen, Sihteeri
  • Eila Lindberg, Puvusto 050 3838776
  • Pirjo Hannula, Seuran aktiivijäsen, joka vastaa lippuvarauksista ja Soihtulan vuokrauksesta. 040 744 7867
  • Talonmies Matti Ahokas, 045 167 64 95