Porlammin Kyläkauppa mukana valtakunnallisessa kyläkauppahankkeessa

Päivittäistavarakaupat ovat käynnistäneet kaksivuotiseen hankkeen, jossa selvitetään kyläkauppojen nykyisiä toimintamalleja. Samalla pilotoidaan yksityisten ja julkisten palveluiden toteutusta kyläkaupoissa.

Kyläkaupasta yksityisten ja julkisten palveluiden käyttöliittymä -hankkeen tavoitteena on uudistaa kyläkaupan toimintaa siten, että fyysisten palveluiden ja verkkopalveluiden yhdistelmällä voidaan tarjota maaseudun asukkaille kannattavasti ja monipuolisesti yksityisiä ja julkisia palveluita. Tavoitteena on saada kyläkaupan perinteiset lisäpalvelut entistä laajempaan käyttöön ja löytää uusia mahdollisuuksia lisäpalveluille.

Pilottihankkeessa on mukana 12 kuntaa ja kyläkauppaa. Pilottikuntia ovat Hailuoto, Kemiönsaari, Lapinjärvi (Porlammi), Leppävirta, Lieksa, Parikkala, Posio, Rautjärvi, Ruokolahti, Siikajoki, Tyrnävä ja Uusikaupunki.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Alko, Itella Posti, Kuntaliitto, Matkahuolto, Raha-automaattiyhdistys, Veikkaus ja Yliopiston Apteekki.

INFORMAATIOTILAISUUS kyläkauppahankkeesta maanantaina 18.3 klo 14 Osuuspankin kerhohuoneessa. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle!

Verkkouutisten artikkeli 
Taloussanomien artikkeli

2 thoughts on “Porlammin Kyläkauppa mukana valtakunnallisessa kyläkauppahankkeessa

  1. Tämä on hyvä asia. Kyläkaupat ovat elintärkeitä monille kylille ja on hyvä, että hankerahoja ohjataan myös niiden kehittämiseen. Monesti kyläkauppiailla itsellään ei ole voimavaroja tehdä tällaista kehittämistyötä. Oikeastaan tällaisia hankkeita pitäisi olla enemmäkin!

  2. Tämä on hieno mahdollisuus koko kylälle. Hienoa, hyvä Tarmo ja Elina! Pialeena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *