Messuhulinaa 19.9.2015

Porlammilla liikkui kylillä lauantaina reilut 500 ihmistä osallistumassa Näköalapaikka-messutapahtumaan ja Porlammin Kuntosali Pamauksen avajaisiin. Messupöydän oli varannut 45 esittelijää, jotka edustivat yrittäjiä, TE-toimistoa, Posintraa, kuntia, koulutustarjontaa, seurakuntaa ja yhdistyksiä.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen avasi messut. Hän piti tilaisuutta hienona tapana jakaa tietoa työpaikoista sekä työ- ja opiskelumahdollisuuksista. Paneelikeskusteluun osallistuivat Kaikkosen lisäksi yrittäjät Robert Jordas ja Tuukka Temonen sekä lentoyhtiön toimitusjohtaja Marja Aalto.

Syyskuu 2015 025Kuntosali Pamauksen avajaisiin olivat saapuneet ministeri Alexander Stubb ja näyttelijä, juontaja Jaakko Saariluoma. Stubb arvioi, että jos koko Suomi toimisi kuten pieni Lapinjärven kunta puhaltaen yhteen hiileen, niin taloutemme olisi jo nousukiidossa.Syyskuu 2015 048Syyskuu 2015 039

Kuntosalin avajaisten aluksi muusikko Reetta Vestman kajautti upeasti Maamme-laulun. Porlammin Pyryn puheenjohtaja Tommi Hovén kiitti puheessaan ahkeraa talkooväkeä mittavasta työpanoksesta. Mikko Salonen ja Matti Vestman saivat erityiskiitokset. Myöskään kunnan osuutta ei pidä unohtaa. Jaakko Saariluoma, Alexander Stubb ja MM-tason nostajanaiset Sari Kola-Nyström ja Karoliina Majamaa tekivät kuntosalin avajaistreenin Matin johdolla.

Tapahtuma oli koko Porlammin kylän yhteistyön tulos: päävastuu oli kyläyhdistyksellä, Soihtu kalusti salin, VPK ohjasi liikennettä, Martat tarjosivat lounasta ja Kyläkauppa ja Kyläleipomo yhdessä kahvia ja leivoksia. Järjestäjät (kunta, Posintra, TE-toimisto) olivat niin tyytyväisiä, että jatkoa on tiedossa.Syyskuu 2015 028Kuntosalin hinnasto ja kurssitarjonta löytyvät linkistä Porlammin Kuntosali Pamaus.

Kuvat Erja Junna