Ja kaikilla oli niin mukavaa…

Porlammin kyläpäiviä vietettiin lauantaina torilla taas kerran aivan uskomattoman upeassa ja aurinkoisessa säässä. Tilaisuuden avasi Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Aino Villikka. Aino sai taas kerran kiittää koko kylää hienosta yhteistyöstä ja talkoohengestä. Viimeisenä voimanponnistuksena muistetaan Pyhäjärven uimarannan talkoot, joiden ansiosta meillä paljon parempi uimaranta. Aino muistutti, että kylän elinehto on hyvä yhteistyö paitsi kyläläisten kesken, myös yhteistyö  kunnan ja muiden sidosryhmien välillä. Aino halusi myös antaa kiitosta koko kyläyhdistyksen hallitukselle, joka koostuu motivoituneista ja aktiivisista jäsenistä. Meidän kaikkien yhteinen asia on edistää ja ottaa kantaa kyläämme koskevista asioista.

loviisalaissoittajat ilahduttivat

Ainon monivuotinen toive toteutui tänävuonna, kun paikalle saatiin torvisoittoa loviisalaisen Senior Brassin soittamana. Täytyy myöntää, että Aino oli oikeassa, torvisoitto sopii mainiosti kesäjuhlien tunnelmaan. Toivottavasti kymmenet ellei jopa sadat vieraat nauttivat soitosta samalla lailla.

Porlammin kotiseutumuseon ja Soihdun yhteisessä vanhojen esiliinojen näyttelyssä kävi yli sata vierasta. Näyttelyssä oli esillä 98 esiliinaa ja usean vierailijan ensi sanat olivatkin, että mistä nämä kaikki essut ovat oikein peräisin?  Moni essu oli tuttu, jos ei omasta kaapista, niin äidin tai mummon päältä.  Mieleen nousi konkreettisia muistoja, että juuri tuota kangasta myytiin Kiisken kaupassa tai tuota essua myivät aikoinaan kulkukauppiaat. On hienoa, että arkipäivän historia voi herättää niin monia lämpimiä ajatuksia.

Marttojen teltassa oli vipinää heti alusta alkaen. Leivonnaiset loppuivat alta aikayksikön. Ensi kerralla täytyykin muistaa mennä ensiksi jonottamaan piirakoita ja muita herkkuja. Onneksi mansikoita, kahvia ja pullaa riitti loppuun saakka.

Soihdun Eila ja Eija saivat paistaa lettuja koko päivän ajan ja sen kyllä ymmärtää, niin hyvältä letut ulkona torilla maistuivatkin. Soihdun huippumyyjät Pirjo ja Pirkko saivat taas kerran runsaasti  arpoja myydyksi. Oli mukavaa huomata, kuinka hyvin oli myös saatu lahjoituksia arpajaisvoitoiksi.

Lapinjärven MLL järjesti lapsille kierrätyslelujen ongintaa. Vaikka kärryt kaatuivat ja rahat lentelivät, toi Marja monelle lapselle hyvän mielen. Toivottavasti lapset muistavat lelukierrätyksen idean ja tuovat MLL:lle leluja kiertoon myös ensi vuonna. Tästä varmasti myös äidit ja isät kotona kiittäisivät.

Porlammin VPK antoi tarpeellisia tietoiskuja meille kaikille, miten ei pidä menetellä, jos liedellä uhkaa rasvapalo. Vaistomainen tapa varmaankin on ollut sammuttaa palo vedelle, mutta ehkä paikalla olleet muistavat, kuinka siinä voikaan käydä. VPK esitteli myös käytännössä sammutuspeitettä, joka  varmaankin olisi hyvä löytyä joka kodista sammuttimen lisäksi.

Torilta löytyi myös  Riista ja Kala –koju eli metsästysseuran ja vesiosuuskunnan edustajat, jotka jakoivat tietoa omalta alaltaan. Paikalla oli myös ensimmäistä, mutta toivottavasti ei viimeistä kertaa, Lapinjärven SPR:n edustajat.  Porlammin yrityksistä paikalla oli POM juustoineen ja Taksi Villikka. Tuomakselle  muuten kiitos tehokkaasta mainostuksesta. Kumpulan Keväältä voi varmaankin käydä ostamassa Porlammin hunajaa myöhemminkin. Oli myös mukava havaita, että paikalle oli löytänyt monta muutakin kirpputori- tai muuta myyjää.  Hyvä kyläpäivä tarjoaa jokaiselle kävijälle jotakin.

Kiitos kaikille mukana olleille yhdistyksille, yrityksille ja myyjille. Teitä tarvitaan ensi vuonnakin. Ennen kaikkea kiitos kaikille mukana olleille, tutuille ja tuntemattomille. Te teitte päivästä juhlan meille kaikille.  Ja niille, jotka ette tällä kertaa olleet paikalla: ”Oi jospa oisitte saaneet olla mukana…”

2 thoughts on “Ja kaikilla oli niin mukavaa…

  1. Kiitos Mirja tosi kivasti kirjoitetusta toripäiväuutisesta! Olit hienosti muistanut sanoa sanasen kaikesta mitä torilla tapahtui. Oli kyllä mukava päivä, ensi vuonna sama paikka ja sama ajankohta, eikö niin? P.S. Kyllä meillä on muuten upeita valokuvia näillä kylän sivuilla! Kuka niitä oikein ottaa?

    1. Paikka ja aika olivat hyvät eli tehdään samoin ensi vuonna.

      Mervi Vuorinen on ottanut paljon kuvia kotisivuille. Lisäksi Pyhäjärven talkoot -kuvat oli ottanut Mira Leppänen. Hienoja otsakekuvia on lisäksi ottanut Iida Hoven. Otamme mielellämme kuvia vastaan, jos innokkaita kuvaajia löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *