Heinäkuussa tapahtuu

Lauantaina 21.7 vietetään perinteistä Kyläpäivää Porlammin torilla klo 12-15. Musiikkipuolesta vastaa tänä vuonna torvet eli Senior Brass Loviisasta ilahduttaa paikalle saapuneita torvisoitolla. Kirjastossa avataan museon  ”Vanhat Essut”-näyttely, joka jatkuu aina 18.8 asti. Tuttuun tapaan paikalta voi ostaa kahvia, pullaa, leivonnaisia, lettuja ja makkaraa. MLL järjestää lapsille omaa ohjelmaa ja Soihtu järjestää arpajaiset. Jos kaapin pohjille tai ullakolle on kertynyt ylimääräistä tavaraa, voi torille tulla pitämään kirpputoria tai myymään muita tuotteita.  Kyläpäivillä on myös oiva tilaisuus liittyä Porlammin Kyläyhdistyksen jäseneksi.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kannattaa ehdottomasti suunnata Lippoon. Lauantaina 28.7 ja sunnuntaina 29.7 klo 10-15 järjestetään Lipon Suuri Kirpputori. Kirpputoreilla (Myrskyläntie 595/636) on myytävänä kaikkea, mitä kotona ja koulussa tarvitaan. Myyjiä on paikalla toistakymmentä eli ostettavaa riittää varmasti suuremmallekin joukolle. Paikalla on myös latokahvila, joten paikalla voi viihtyä vaikka hieman pidempäänkin. 

Maanantaina 30.7 suunnitellaan Pyryn 80-vuotisjuhlia Hilda Käkikosken koululla klo 18.30 alkaen. Hyviä ideoita ja ajatuksia voi tulla jakamaan Kyläyhdistyksen hallituksen kokoukseen. Talkooapua otetaan myös itse kisoissa lauantaina 11.8 mielellään vastaan.

Jos mustikkametsään meno yksin arveluttaa, niin tiistaina 31.7 klo 18 voi lähteä marjaretkelle Porlammin Marttojen kanssa. Mukaan kannattaa eväiden lisäksi ottaa hyttyskarkotteita.

Heinäkuisen sunnuntain voi viettää myös tutustumalla Porlammin museoihin. Makasiini, autotalli ja paja aukeavat klo 12 ja Sirenin talomuseo klo 13. Sirenin talomuseo on auki enää kaksi kertaa tänä kesänä.  Makasiinin alueeseen voi tutustua vielä elokuussa. Museoista voi lukea lisää Museon omilta sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *