Toukokuussa tapahtuu (päivitetty 7.5.2013)

Pirkkosieniäisen voi löytää lehtikasan alta
Pirkkosieniäisen voi löytää lehtikasan alta

Toukokuu alkaa Porlammin kotiseutumuseon kevättalkoilla. Lauantaina 4.5  klo 9 kokoonnutaan makasiineilla työnjakoon. Jos ei ihan aamusta pääse mukaan, myöhemminkin voi hyvin liittyä seuraan. Tehtävinä on pihan siivousta, tavaroiden kantamista, sisätilojen siivoamista ym. Lopuksi tarjolla on kahvia ja makkaraa museon nuotiopaikalla. Jo muutaman tunnin talkooapu on suureksi avuksi.

Liekki-yhdistys järjestää sunnuntaina 12.5 klo 16 Äitienpäiväkonsertin Vasargårdissa. Konsertin esiintyjinä ovat  Johanna Rusanen-Kartano, Jyrki Anttila ja Seppo Hovi. Lippuja (20 euroa)  saa Pirjolta puh. 040 7447 867.

Koko Lapinjärvi yhdistyy 18.5 klo 14 alkaen Lukkarinpuiston We Love Lapinjärvi-tapahtumassa. Tapahtumassa esiintyvät Robin Hund & Hans glada orkester, Dance Group Etnica, Redrama, Sansa ja Topmost. Tilaisuuden juontaa Frida Lindholm Yleltä. Mukana on myös lukuisia Lapinjärveläisiä yhdistyksiä, myös Porlammin Kyläyhdistys ja Martat. Porlammin Martat tarjoavat maistiaisia Lapinjärven perinneruuasta eli taikinajuuripuurosta. Porlammin Kyläyhdistys myy paikan päällä POM:n juustoja.

We Love Lapinjärvi -tapahtumaan kuuluu myös linja-autolla tehtävä museokierros. Tämän vuoksi lauantaina on avoinna myös Sirenin talomuseo klo 18-19.30. Jos koko museokierrokselle ei ehdi lähteä, voi aina piipahtaa iltakävelyllä ainakin Porlammin omassa kohteessa.

Kun viikonlopun juhlinnasta on selvitty, onkin maanantaina 20.5 kylän siivoustalkoot.  Siivota voi pitkin päivää, mutta klo 18 kokoonnutaan torille siivoamaan kylän keskustaa. Vaihtoehtoisesti voi mennä Hildan patsaalle raivaamaan pusikoita.  Lopuksi kokoonnutaan tuttuun tapaan Herttaan kahville ja Soihdun tarjoamille ilmaisille arpajaisille. Siivousta varten varatut roskapussit voi hakea Tarmosta.

Joonas Hoven (kuvaaja Iida Hoven)
Joonas Hoven (kuvaaja Iida Hoven)

Toukokuun päättyy viime vuotiseen tapaan pärinään ja perennoihin Porlammilla. Porlammin kotiseutumuseo järjestää perinteisen perenna- ja taimitapahtuman Porlammin torilla 25.5. klo 10-13.  Myynnissä on runsaasti maatiaiskasveja, perennoja sekä hyötykasveja. Hilda Käkikosken koulun leirikoulut pitävät torilla kahviota sekä myyjäiset. Samaan aikaan Orimattilan moottorikerho järjestää Porlammin maisemissa Toukokuunajo -endurotapahtuman. Kilpailukeskuksena toimii yläkoulun ja lukion piha. Viime vuonna oli mukana paljon porlammilaisia kuskeja, toivottavasti myös tänä vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *