Onko Porlammin yläkoululla ja lukiolla tulevaisuutta?

Onko Porlammin yläkoululla ja lukiolla tulevaisuutta? Koulukysymyksiä pohditaan ensi viikolla sekä Lapinjärven kunnan että Porlammin kyläyhdistyksen keskustelutilaisuuksissa.

Onko koulukeskus todellakin pakko sulkea kevään jälkeen? Mitä väistötilat maksavat ja mikä niissä parakeissa oikein maksaa? Paljonko maksaa uuden koulun rakentaminen ja mikä on valtionosuus koulun rakentamisessa? Mikä on kriisikunta ja voiko Lapinjärvestä tulla sellainen? Mikä on oppilaan oikeus vai onko sitä lainkaan?  Voidaanko pahimmassa murrosiässä oleva lapsi erottaa kaveripiiristään ja sijoittaa toiseen kouluun vaikka väkisin? Entä lukiolaiset, viimeinen vuosi lukiossa tai yläasteella ratkaisee paljon jatkosuunnitelmien kannalta? Kuinka paljon kunta joutuu maksamaan oppilaasta Kouvolan tai Loviisan yläkoulussa? Mitä tapahtuu liikuntasalille, voidaanko se säästää? Miten käy Hilda Käkikosken koulun oppilaille, jos sekä ruokala että liikuntasali puretaan? Voiko Porlammin meijeristä todellakin tulla uusi koulukeskus? Lapinjärven kunnanhallitushan päätti tämän viikon maanantaina ehdottaa kunnanvaltuustolle,  että vuoden 2013 talousarvioon lisätään teknisten palveluiden osalta 50.000 € määräraha. Tarkoituksena on selvittää Porlammin osuusmeijerin tilojen soveltuvuutta opetuskäyttöön. Selvitys sisältää mm. alustavan arkkitehti-, rakenne- ja taloteknisen suunnittelun sekä kustannuslaskennan tilojen muuttamisesta opetuskäyttöön. Meijerin tiloihin on käynyt tutustumassa sekä Lapinjärven ja Myrskylän kuntien edustajat ja kyseessä on kuulemma monien mahdollisuuksien tilat.  Ainakin meijeristä saisi aivan ainutlaatuisen koulun. Kunnanhallitus ei muuten ole ajamassa meijeriä pois Porlammilta vaan kyse on Arla-Ingmannillta vapautuneista tiloista.

Lapinjärven kunnan yleisötilaisuus järjestetään Porlammin  koulukeskuksen liikuntasalissa maanantaina 2.12 klo 18. Paikalla kysymyksiin ovat vastaamassa kunnanjohtaja Christian Sjöstrand, sivistystoimenjohtaja Juha Ronkainen, tekninen johtaja Hannu Niemi. Kunnanhallituksesta ovat paikalla puheenjohtaja Ulla Onnila ja varapuheenjohtajat Arto Kujala ja Thomas Antas.

Porlammin kyläyhdistyksen tilaisuus järjestetään Soihtulassa keskiviikkona 4.12 klo 18.30. Tilaisuuteen ovat tulossa ainakin kunnanhallituksesta Ulla Onnila ja Arto Kujala.

Lue maanantain yleisötilaisuudesta  Loviisan Sanomien nettisivuilta

Esittelyssä Porlammin meijerin tilat: Täältä löytyy rutkasti tilaa

2 thoughts on “Onko Porlammin yläkoululla ja lukiolla tulevaisuutta?

  1. Tiedotteessa hienosti kootut kysymykset, joihin etsitään vastausta. Kiitos Mirja. Nyt Lapinjärvi maailmankartalle (!):päivähoito vanhassa sikalassa, yläkoulu ja lukio meijerin varastotiloissa! Aion osallistua molempiin tilaisuuksiin, tule sinäkin! Toivoa on.

    1. Ei pidä unohtaa nimissä myöskään Sivarikeskuksen Lampolaa ym. Lapinjärvihän on todellakin oikea maalaiskylä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *