KEKRI-ILTA Kyläkaupalla !

TERVETULOA KEKRI-ILTAAN! Aloitetaan uusi vanha perinne. Muinoinhan Suomessa lokakuun loppuun loppui vuosi: kesän sadot oli korjattu, säilötty ja nautittu – uusi vuosi, talvi, hiljentyminen ja seuraavan viljelykauden odottaminen alkoi. Kekri-aika oli perinteisesti koko lokakuu ja se huipentui kuun päätökseen, silloin syötiin ja tanssittiin piirissä. Kekri oli aikoinaan myös vuoden suurin juhla ja silloin oli lupa hullutella – naiset pukeutui miehiksi ja toisin päin, kekripukki pelotteli ja edesmenneet sukulaiset olivat hengessä mukana.

Meidän kyläkaupalla pääsee Halloween-vaikutteisiin tunnelmiin tänä perjantaina, vanhoja perinteitä unohtamatta. Nähdään !

kekri

2 thoughts on “KEKRI-ILTA Kyläkaupalla !

  1. Olipa mukavasti laitettu tuo pikkukauppa ympäristöineen Halloween iltaan. Ihana että ihmiset jaksaa panostaa innostuneesti kaikenlaisiin tapahtumiin Porlammilla.
    Eipä pääkaupunkiseudulla löydy vastaavaa ja siksi on kiva päästä nauttimaan tämmöisestäkin tapahtumasta!! Jatketaan vaan samaan malliin niin saadaan kauppakin pidettyä paikkakunnalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *