Puurojuhlassa nähtyä

Porlammin puurojuhlaa vietettiin tänä vuonna mukavan talvisessa merkeissä. Talvimyrsky lähes peruutti koko juhlan, koska päivän sähkökatkot meinasivat viedä uskon järjestäjiltä.  Hyvin juhla kuitenkin saatiin vietyä läpi ja onneksi myös katsojat uskalsivat tulla Soihtulan lämpöön.

Kyläyhdistyksen emäntä Eija oli taas taikonut meille syötäväksi uskomattoman silkkisen pehmeää riisipuuroa. Jo pelkästään puuroon takia olisi kannattanut tulla Soihtulaan. Puuron merkityksestä puhuikin puheessaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Aino Villikka. Harvoin tulee ajatelleeksi kuinka monta eri puuroa meillä onkaan. Aino myös luki katkelman Hilda Käkikosken joulusadusta.

Illan kuuluttajana ja pikkujoulusirkus Käen tirehtöörinä toimi Iida Hoven. Iida hienosti johdattikin meidät tunnelmasta toiseen. Juhlan aloittivat Hilda Käkikosken koulun oppilaat perinteisellä ”Soihdut Sammuu”- tonttuleikillä. Laulussa oli mukana koko koulu ja tonttuleikin esittivät kolmosen tytöt. Amandan ja Pauliinan herkkä esitys pianolla ja viululla oli koskettava. Toivottavasti saamme kuulla heitä myöhemminkin. Eskari, 1-2 luokat hellyttivät vanhempia letkajenkalla maustetulla Nassulan Saunavuorolla. 4-6 luokkien tyttöjen tanssin käsiliikkeet saavat keski-ikäisen hämmennyksiin. Itse olisin pudonnut matkasta jo ensimmäisten tahtien jälkeen. Voikin vain todeta, ettei maanantai-iltojen harjoittelu ole mennyt hukkaan.

Illan rockhenkisestä esityksestä vastasivat tiernapojat eli Manu, Otto, Matias ja Heikki. Muistan nähneeni pojat ala-asteella tiernapoikina, ja olikin mukavaa nähdä heidät hieman isompina kaikki samassa esityksessä.  Poikien esitys sai suunpielet ylös paitsi heiltä itseltään myös katsojilta.  Viiksekkäät pojat lahjoittivat esityksestä saadut rahat Movember-kampanjaan.

Illan helmenä nähtiin tämänhetkistä tositv-elämää paronisoiva Huipputonttu Haussa. Oppilaista oli varmasti hauskaa nähdä koulun opettajat ja avustajat mahdollisimman naurettavina. Näin voisi ainakin päätellä kännykkäkameroiden salamavaloista. Esitys oli niin osuva ja tämänhetkistä tosi-tv maailmaa kuvaava, että pienimmät olivat jo valmiita äänestämään omaa suosikkiaan netissä.

Soihtulassa vieraili tietenkin myös joulupukki. Joulupukki taisi tosin olla hieman varomaton sanoissaan. Ei niille lapsille vielä olisi tarvinnut kertoa, että he ovat olleet kilttejä koko vuoden. Miten sitä nyt kotona kiristetään ja lahjotaan ennen joulua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *