Innostunutta ja iloista väkeä kyläpäivänä Porlammin torilla

Porlammin perinteistä kyläpäivää vietettiin heinäkuisena lauantaina 11.7. 2015. Sää suosi tapahtumaa, ei ollut hellettä eikä sadetta, vaan oikein mukava kesäsää. Paikalla oli arvion mukaan 150-200 henkeä.

Kyläpäivää – aiemmin tunnettu nimellä toripäivä – vietettiin ensimmäisen kerran heinäkuussa 1984. Vain yhden kerran tapahtuman järjestäminen on jäänyt väliin.

Kyläpäivän teemana tänä vuonna oli kierrätys. Kierrätyksen hengessä paikalla oli kirppismyyjiä ja monesta pöydästä sai pientä korvausta vastaan tai jopa ilmaiseksi ottaa mitä tarvitsee. Kirpputoreja torilla 11.7.15

Tuttuun tapaan myynnissä oli Porlammin Osuusmeijerin maan maukkaimpia juustoja, Porlammin VPK:n taidolla grillaamaa makkaraa ja Nuorisoseura Soihdun herkullisia muurinpohjalettuja. Mukaan kotiin sai ostaa Porlammin kyläleipomon lämmintä leipää ja monia muita tuotteita, Porlammin Marttojen teltassa saattoi juoda pullakahvit tai viedä tuliaisiksi kotiin suussa sulavia leivonnaisia tai mansikoita. Kirjaston ikkunaan oli koottu laaja pelinäyttely. Martat astelivat catwalkina toimineelle traktorin peräkärrylle muotinäytöksessä, jossa esiteltiin vanhoista vaatteista tuunattuja asuja.WP_20150711_034Lapset saivat valita uljaan ratsunsa ”Porlammin poniyhdistyksen” tallista ja ilakoida mitä kauneimmalla kaviouralla.

Kymenlaakson Jätteen neuvontapisteessä ympäristöinsinööri Essi Lehto jakoi tietoa jätteiden lajittelusta.

Museon valokuvia katsellaan

 

 

Porlammin kotiseutumuseon valokuvia oli näytillä, ja kiinnostuneita riitti koko päivän.

Toripäivä 11.7.15

 

Kesäistä tunnelmallista musiikkia tarjoili Heli Erojärvi haitarilla ja kosketinsoittimilla. Trio Medolica puolestaan hämmensi yleisöä esityksellään, joka oli suurta musiikkia ja pientä performanssia. Kyläyhdistyksen arpajaisissa arvottiin ruhtinaallinen määrä palkintoja ja päävoiton, lahjakortin Porlammin kyläkauppa Tarmoon voitti Anne Vestman.

Kylän tulevaisuuden kannalta kuultiin iloisia uutisia: Porlammin Pyryn kuntosalihanke etenee hyvässä hapessa ja jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, sali aukeaa syyskuussa 2015. Mikähän olisi hyvä nimi kuntosalille?

Väki vaikutti tapahtumaan tyytyväiseltä. Torilla tavattaneen taas heinäkuussa 2016. Talkoohenki ja yhdessä tekemisen meininki on Porlammilla voimissaan aina vaan. Porlammi on pieni suuri kylä.

Teksti Pia-Leena Salo, kuvat Mervi Vuorinen ja Niina Salonen

One thought on “Innostunutta ja iloista väkeä kyläpäivänä Porlammin torilla

  1. Jostain syystä tuli mieleeni Porlammi, ehkä siksi, että joskus -62tai -63 olin Lipossa liikennöitsijä Pakkasella töissä noin puoli vuotta. Silloin rakennettiin Porlammin koulua ja ajoimme sementit koulun työmaalle. Lisäksi ajoin aamuisin maitoa Porlammin meijerille. Oli Karakkeen K-kauppa yms. Silloin myös paloi se kartanon navetta lehmineen. Muistan edelleen monia ihmisiä vaikka en nimiä muistakkaan.

Comments are closed.