Avoimet kylät-kiertoajelu 6.6.2015

IMG_7188Porlammin kyläyhdistys päätti lähteä mukaan valtakunnalliseen kyläyhdistys-tapahtumaan järjestämällä kiertoajelun ympäri Porlammia.
Torille tuli 52 iloista osallistujaa, jotka mahtuivat hyvin mukaan Elimäen Liikenteen mukavaan bussiin. Aurinkoinen kirkas sää suosi matkalaisia, ja näkemistä riitti yllin kyllin kaikille.

Matkaoppaana toimi Aino Villikka, joka toimi ammattioppaan varmuudella kohteita kierrellessämme. Koko matkan ajan kuulimme kiinnostavia asioita porlammilaisista maisemista. Tarkoituksena oli jo alun perin, että vain harvoihin kohteisiin pysähdytään ja silloinkaan ei tulla aina autosta ulos. Varjolan sikatilalla saimme isännän esittelyn bussissa istuessamme.

IMG_7211IMG_7237Suurimman vaikutuksen varmasti teki Porlammin Kartanon hevostalli ja konehalli, joihin pääsimme tutustumaan. Isäntä itse ei päässyt esittelemään, mutta se ei haitannut, koska esittelyt sujuivat alaisten voimin hienosti. Mukaan tulleet aikuiset saivat paijata hevosia ja lapsille sen lisäksi opetettiin, miten hevosille annetaan makupaloja. Tallissa kuulin lausahduksen ’täällä on siistimpää, kuin meillä kotona’, ja siistiä tosiaan oli. Ulkona harjoituskentällä oli suuri peili, josta kouluratsastaja treenatessaan näkee, miten treenaus sujuu. Vanhasta palaneesta navetasta oli rakennettu valtava konehalli, joka oli toteutettu kauniisti. Päälle päätteeksi saimme maistella savustettua fasaanin rintafileetä, jonka maku oli vertaansa vailla.

IMG_7261Porlammilaisia maisemia katsellen saavuimme Yhteisö-Osuuskunta Koivun pihaan, jossa pääsimme tutustumaan heidän kotileipomotuotteisiinsa maistiaisten muodossa. Monen mukaan tarttui heidän uusin tuotteensa ihana Viljakka-leipä.

Matka jatkui kohti Porlammin meijeriä, jossa saimme maistiaisten lisäksi katsella kiinnostavia meijerin vanhoja esittelyfilmejä sekä suorittaa juusto-ostoksia.

Hilda Käkikosken patsaan ja Nuorisoseurantalo Soihtulan kautta suuntasimme Kievarintielle samalla esitellen tulevaa museokesää. Matkalaisille jaettiin museon aukioloaikaesitteet käyntejä ajatellen. Lammin lenkkiä pitkin jatkettiin viimeinen kierros päätyen taas torille. Kolmen tunnin luvattu kiertämisaika täyttyi juuri sopivasti auringon edelleen paistaessa, ja onnistunut matkanteko päättyi iloisiin halauksiin.

Teksti ja kuvat: Mervi Vuorinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *