Makasiinin alue

Kievarintie 27, 07820 Lapinjärvi

vaja ja makasiini

 

 

Porlammin kotiseutumuseon esinekokoelmat on kerätty neljään eri rakennukseen makasiinialueella, joista kolmessa rakennuksessa on avoin näyttelytila. Makasiinin alue on yhtenäinen kokonaisuus, joka on muodostunut aikanaan kylän tarpeiden mukaan ja liittyy kylänraitteineen kylämaisemaan. Se käsittää vanhan makasiinin,

 

Autotalli ja paja

kyläsepän pajan ja kahden linja-auton tallin 1930-luvulta, joka sekin toimi myöhemmin sepän pajana. Ainoastaan nykyinen vaunuvaja on tuotu kylän keskustasta ja suurennettu kaupan suola-aitasta vaunuvajaksi (varastona). Makasiinin takana on entinen suolammikko, joka on kaivettu esiin ja siihen tehty nuotiopaikka. Vanhan mallin mukainen maitolaituri on tuotu paikalle. Idyllistä miljöötä luovat myös muut vanhat rakennukset alueen ympärillä, vaikka ne eivät kuulu museoon.

separaattori makasiinissa

 

Rakennuksissa on nimiensä mukaisesti niihin sopivia esineitä: koneita, huonekaluja, talousvälineitä, kenkiä, työkaluja ja -välineitä eri ammateista sekä hevosvetoisia kulkuneuvoja. Kortistossamme on kaikkiaan n. 2000 korttia nimettyinä.