Marraskuun kuvat

Kuvia on kertynyt tälle sivulle monen vuoden ajan. Nyt ajattelin pitää taukoa, koska en tiedä, kiinnostavatko Porlammin kotiseutumuseon kuvat edelleen. Jossain vaiheessa, kun muut kiireet hellittävät, voin päivittää näitä sivuja uudestaan. Itse voit vaikuttaa tähän kertomalla, että katselet näitä kuvia. Silloin olisi kiva jatkaa.

Marraskuulle olen valinnut kuvia Raili Sirenin albumista ja ne ovat Juho Pessalan ottamia postkorttikokoisia kuvia.

Porlammin keskustan osuuskaupan myyjä

Porlammin keskustan osuuskaupan myyjä

Juho Pessala on ottanut muitakin sisäkuvia osuuskaupasta, niistä on  lasinegatiivitkin jäljellä, mutta tämä on on kopio paperikuvasta ja minulle uusi. Tunnistaisiko joku myyjän ja miltähän vuosikymmeneltä kuva olisi.

Porlammin työväentalo

Porlammin työväentalo talon pervekkeen portaat näkyvät oikealla. Juho Pessala oli ollut myös maalaamassa seinämaalauksia taloon, kuten kuuleman mukaan myös kulisseja näyttämölle. Juhannusjuhlat lienevät kyseessä.

Tämä työväentalon kuva on kolmas kuva, jonka olemme löytäneet. Muut  kuvat ovat lasten joulujuhlasta lapsineen talossa  ja näyttämön remontista työmiehineen. Työväentalon palossa varmasti tuhoutui paljonkin hienoa materiaalia, mutta jos jollakulla on kuvamateriaalia  talon sisältä olisi hauska nähdä niitä.