Tammikuun kuva

Pessala-näyttelyt ovat ohi. Loviisan kaupunginmuseon ” Pääskynen boordissa” 6.10.13. -17.11.13. ja Porlammin kirjaston ikkunanäyttely ”Jälkimaininkeja Pessala-näyttelystä” 22.11.13.- 8.1.14. Kiitokset kaikille auttajille.

IMG_6634

Kaikki eivät varmasti ehtineet Porlammille tätä ikkunanäyttelyä katsomaan, joten laitan pari kuvaa siitä, mitä vielä uudelleen oli näytillä.

Kaikki materiaali oli myös päänäyttelyssamme Loviisassa. Sapluunoita tosin oli vaikka kuinka paljon, ja osaa niistä esiteltiin vasta tässä ikkunanäyttelyssä. Pessalan sapluunoitaNäissä kuvissa esiintyvistä pääskysistä syntyi Loviisan näyttelymme nimi. Siitä kerrotaan myös näytelyjulkaisussa, jota Porlammin kotiseutumuseo myy edelleen. Julkaisu kertoo Juho Pessalan elämäntarinaa laajalti ja valottaa sen aikaista maailmankuvaa yleisemminkin. Pessalan nuotteja

Juholta löytyi iso valikoima nuotteja, hän soitti viulua ja esiintyi sekä yksin että duona ja  säesti myös mykkäfilmejä. Nuotteja  käytettiin myös Juhon perustamassa Carmen-orkesterissa, joka oli suosittu tanssiorkesteri 30-luvulla.

Puuhevonen ja muita leluja

Ikkunanäyttely esitteli myös Juho Pessalan muita taituruuksia. Aika monessa talossa Porlammilla on Pessalan ootraamia ovia, hänen koristemaalaamiaan huonekaluja tai hänen suunnitelemiaan ja tekemiään lasten leluja.