Etusivu

Porlammin kotiseutumuseon kesä 2017
  1. Makasiinin alueen (yhteensä 4 rakennusta) makasiinin, pajan, autotallin ja vajan.
  2. Sirénin talomuseon (asuinrakennus , kaksi aittaa)
  3. Porlammin koulumuseon vanhassa kansakoulussa.
Museot avoinna 18.6-21.8.2017 välisenä aikana seuraavasti: Museot ovat lähellä toisiaan ja niitä näytetään kierto-opastuksena kesäkuussa ja elokuussa, jolloin lähtö on makasiinilta (Kievaritie 27) sunnuntaisin klo 12 alkaen. Heinäkuussa on omat aukioloajat jokaiselle kokonaisuudelle: Makasiiniin alue on auki, opas paikalla sunnuntaisin 12-13. Kievarintie 27 IMG_7362       Sirénin talomuseo on auki, opas paikalla sunnuntaisin 13-14. Käkikosken tie 151 2011_08_07 koulumuseo 2 Sire'nin talomuseo Koulumuseo on auki, opas paikalla sunnuntaisin 13-14.  Kievarintie 2   Esineistön ikä on jokaisessa museokokonaisuudessa 1800-luvun puolesta välistä 1900-luvun puoleen väliin,  paitsi  koulumuseon kokoelmat jatkuvat 1980-luvulle asti, jonka lopussa Kartanon ja Käkikosken koulut lopetettiin. Kesän 2017 tapahtumia: -ikkunanäyttelyt yhdessä Ns. Soihdun ja Porlammin kyläyhdistyksen kanssa Porlammin torilla
  • maalis - huhtikuu ”Ns. Soihtu 120 v.”
  • kesänäyttely ”käsilaukut, salkut, matkalaukut”
-toripäivä 8.7.2017 , museo pyrkii osallistumaan toripäivään myymällä myyntituotteitaan. Yhteystiedot Porlammin kotiseutumuseo, c/o Mervi Vuorinen, Lukiok. 11 A 7, 06100 PORVOO, Puh. 050 401 7966. Sähköposti: museo@porlammi.fi tai mervi.riitta.vuorinen@gmail.com Vuodesta 2012 lähtien on museon kokoelmista skannattu yli 3200 valokuvaa sähköiseen muotoon. Päivitämme edelleen valokuvien taustatietoja. Jos sinulla on vanhoja valokuvia Porlammilta ja niihin liittyviä tietoja, ja haluaisit lahjoittaa niitä museolle, otamme ne  mielellämme vastaan. Voit soittaa kuvistasi minulle puh. 050 401 7966 Mervi Vuorinen , tai ottaa yhteyttä  museon osoitteeseen museo@porlammi.fi.
Museotoimikunta: Mervi Vuorinen,  Leena Aho, Mirja Rantasalmi, Pirjo Löfqvist, Ulla Onnila, Erkki Aho, Juha Kekki, Osmo Färlin, Hannu Huvinen, Kari Myyrä, Marja Turpeinen, Esko Röytiö ____________________________________________________________ Porlammin kotiseutumuseo perustettiin 1.7.1943, jolloin Elli Marttila-Ahonen esitti Ns. Soihdun johtokunnankokouksessa, että Porlammille perustettaisiin kotiseutumuseo. Esitys hyväksyttiin ja saman tien päätettiin, että museon vihkiäisjuhla pidetään 25.7. samana vuonna.
Ensimmäisen museomme esineistöä

Ensimmäisen museomme esineistöä

Pohjatyötä oli kuitenkin tehty edellistalvena, jolloin oli pidetty opintokerhoa, jonka Ns. merkkisuorituksiin oli kuulunut kotiseutukeräilyä (esineitä, puumerkkejä, kangasmalleja, valokuvia ym.) Nuorisoseuramerkit jaettiin Vääksyssä, Etelä-Hämeen Ns. Liiton Maakuntajuhlissa 18.–19.kesäkuuta. Siellä Porlammilaiset näkivät kotiseututyön näyttelyn, joka oli varsinaisesti herätteen antaja omalle museolle. Parissa viikossa kerättiin eri huoppien taloista tavaroita, jotka sitten järjestettiin Eteläsuomalaisen osakunnan opastuksen turvin Soihtulan ullakolla olevaan ensimmäiseen näyttelytilaan.  
Soihtulan kerho- ja vahtimestarin huoneeseenrakennettiin ensimmäinen museonäyttelytila 1943

Soihtulan kerho- ja vahtimestarin huoneeseenrakennettiin ensimmäinen museonäyttelytila 1943

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Etusivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *