Etusivu

Porlammin kotiseutumuseon kesä 2018

  1. Makasiinin alue (yhteensä 4 rakennusta) makasiini, paja, autotalli ja vaja
  2. Sirénin talomuseon (asuinrakennus , kaksi aittaa)
  3. Porlammin koulumuseo, luokka vanhassa kansakoulussa.

Museot avoinna 3.6-29.8.2018 välisenä aikana seuraavasti:

Museot ovat lähellä toisiaan ja niitä näytetään kierto-opastuksena kesäkuussa ja elokuussa, jolloin lähtö on makasiinilta (Kievaritie 27, 07820) sunnuntaisin klo 12 alkaen.

Heinäkuussa on omat aukioloajat jokaiselle kokonaisuudelle:

Makasiiniin alue on auki, opas paikalla heiäkuussa sunnuntaisin klo 12-13 Kievarintie 27

Sirénin talomuseo on auki heinäkuussa sunnuntaisin klo 13-14 Käkikosken tie151.

 

 

 

Koulumuseo on auki heinäkuussa sunnuntaisin 11-14,  Kievarintie 2.   Koulumuseoon avataan heinäkuuksi AAPISNÄYTTELY, jossa esillä on koulumuseon omia vanhoja aapisia neljältä eri vuosikymmeneltä sekä Lastenkirjainstituutti,Tampere 2011 netissä julkaisema teos kansikuvia vanhoista ”suomalaisista aapisista Agrikolasta nykyaikaan” (1543-2002).                                  

Kaikkien esineistöjemme ikä  jokaisessa museokokonaisuudessa on 1800-luvun alkupuolelta  1960-luvulle,  paitsi  koulumuseon kokoelmat jatkuvat 1980-luvulle asti. Kartanon ja Käkikosken koulut lopetettiin 1990-luvun alussa, niistä saatiin lisämateriaalia.

Kesän 2018 tapahtumia:

-ikkunanäyttelyt yhdessä Ns. Soihdun ja Porlammin kyläyhdistyksen kanssa Porlammin torilla

  • Kirjaston ikkunaan laitettiin täksi kesäksi kukkia ja pöytäliinoja.

toripäivä 14.7.2018, museo pyrkii osallistumaan toripäivään myymällä myyntituotteitaan.

Yhteystiedot

Porlammin kotiseutumuseo,
c/o Mervi Vuorinen,
Lukiok. 11 A 7, 06100 PORVOO,
Puh. 050 401 7966.
Sähköposti: museo@porlammi.fi tai mervi.riitta.vuorinen@gmail.com

Vuodesta 2010 lähtien on museon kokoelmista skannattu yli 3200 valokuvaa sähköiseen muotoon. Päivitämme edelleen valokuvien taustatietoja.

Jos sinulla on vanhoja valokuvia Porlammilta ja niihin liittyviä tietoja, ja haluaisit lahjoittaa niitä museolle, otamme ne  mielellämme vastaan. Voit soittaa kuvistasi minulle puh. 050 401 7966 Mervi Vuorinen , tai ottaa yhteyttä  museon osoitteeseen museo@porlammi.fi.


Museotoimikunta: Mervi Vuorinen,  Leena Aho, Mirja Rantasalmi, Pirjo Löfqvist, Ulla Onnila, Erkki Aho, Juha Kekki, Osmo Färlin, Hannu Huvinen, Kari Myyrä, Marja Turpeinen, Esko Röytiö

____________________________________________________________

Porlammin kotiseutumuseo perustettiin 1.7.1943, jolloin Elli Marttila-Ahonen esitti Ns. Soihdun johtokunnankokouksessa, että Porlammille perustettaisiin kotiseutumuseo. Esitys hyväksyttiin ja saman tien päätettiin, että museon vihkiäisjuhla pidetään 25.7. samana vuonna.

Ensimmäisen museomme esineistöä

Ensimmäisen museomme esineistöä

Pohjatyötä oli kuitenkin tehty edellistalvena, jolloin oli pidetty opintokerhoa, jonka Ns. merkkisuorituksiin oli kuulunut kotiseutukeräilyä (esineitä, puumerkkejä, kangasmalleja, valokuvia ym.) Nuorisoseuramerkit jaettiin Vääksyssä, Etelä-Hämeen Ns. Liiton Maakuntajuhlissa 18.–19.kesäkuuta. Siellä Porlammilaiset näkivät kotiseututyön näyttelyn, joka oli varsinaisesti herätteen antaja omalle museolle.

Parissa viikossa kerättiin eri huoppien taloista tavaroita, jotka sitten järjestettiin Eteläsuomalaisen osakunnan opastuksen turvin Soihtulan ullakolla olevaan ensimmäiseen näyttelytilaan.

 

Soihtulan kerho- ja vahtimestarin huoneeseenrakennettiin ensimmäinen museonäyttelytila 1943

Soihtulan kerho- ja vahtimestarin huoneeseenrakennettiin ensimmäinen museonäyttelytila 1943

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Etusivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *