Äänestetään yhdessä sunnuntaina – jokainen ääni on tärkeä

Sunnuntai on merkittävä päivä meille kaikille. Kunnallisvaaleissa ratkaistaan Lapinjärven valtuuston voimasuhteet. Vaaleista tulee varmasti mielenkiintoiset. Pienessä kunnassa yksikin ääni voi nopeasti tuoda tai viedä paikan puolueiden välillä.

Valtio ohjaa kuntien toimintaa monin eri keinoin. Kiinteistö- tai yhteisöverojen jakoperusteiden muuttaminen tai muutokset valtionavuissa vaikuttavat kuntien päätöksentekomahdollisuuksiin  huomattavasti. Kaikesta huolimatta kunnanvaltuustolla on monta merkittävää  päätöstä tehtävänä. Lapinjärven on ratkaistava yrittääkö jatkaa itsenäisenä kuntana vai liittyykö mahdollisesti Loviisaan tai Porvooseen. Uimahallin kohtalo ratkaistaan joka vuosi uudelleen. Koulu- ja päivähoitokysymykset ovat aina pohdinnan alla. Miten vanhustenhuolto järjestetään tulevaisuudessa, panostetaanko koti- vai laitoshoitoon? Korotetaanko kunnallisveroja tai maksuja? Mistä säästetään ja leikataan tai mihin investoidaan ovat tärkeitä kysymyksiä tulevassa valtuustossa. Meidän lapinjärveläisten valitsema valtuusto päättää näistä jokaista kuntalaista koskevista asioista. 

Kiitos kaikille rohkeille, jotka olette lähteneet kunnallisvaaliehdokkaiksi. Kunnallisvaltuutetun ura ei välttämättä ole ruusuinen. Kiitos kuntalaisilta unohtuu useimmiten, sen sijaan valitusta ja kritiikkiä on saatavilla ylen määrin.  Sivusta on aina helppo arvostella, mutta kaikilla ei ole aikaa ja rohkeutta panna itseään likoon meidän muiden puolesta. Nyt on meidän muiden vuoro toimia. Äänestämättä jättäminen ei ole kunnallisvaaleissa kannanotto. Vain äänestämällä voit vaikuttaa meille kaikille tärkeiden  asioiden hoitoon. Porlammilla on monta hyvää ehdokasta, toivottavasti meillä on myös runsaasti äänestäjiä.

Taitotalossa vaalikahvio klo 11-17 Hilda Käkikosken koulun 5. luokan leirikoulun hyväksi. Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *