Asuminen

Porlammilla asutaan maatiloilla, omakotitaloissa ja rivitaloissa. Keskikylällä on tiiviimpää asutusta, muualla talot sijaitsevat väljästi maalaismaisemassa.

Vuokra-asunnot

 

Lapinjärven kunnalla on vuokra-asuntoja rivitaloissa keskikylällä. Tiedustelut Lapinjärven kunnantoimistosta puhelin 019 – 510860.

Porlammin osuusmeijerillä on vuokra-asuntoja, tiedustelut tj Kari Ollikainen gsm. +358 500 354 083
puh. +358 19 521 4221.

Myös yksityisten vuokra-asuntoja on silloin tällöin tarjolla.

Tontit

 

Lapinjärven kunnalla on myytävänä tontteja Porlammilla. Tontteja on nähtävillä Itä-Uudenmaan tonttipörssissä osoitteessa www.tonttiporssi.net.

Tontit kylän keskustassa ovat edullisia. Myös maanomistajien tontteja kannattaa kysellä. Kyläyhdistys on kiinnostunut kartoittamaan yksityisillä mahdollisesti myynnissä olevat tontit. Tiedot voi ilmoittaa osoitteeseen ilmoitukset@porlammi.fi.

Vanhoja taloja ja rivitaloasuntoja tulee myyntiin tasaiseen tahtiin.

Asukkaiden palvelut

Porlammin kylästä löytyvät peruspalvelut.

  • Alle kouluikäiset lapset voivat päästä päivähoitoon ryhmäperhepäivähoitokotiin, joka sijaitsee kylän keskustassa.
 
  • Meillä on kyläkauppa Tarmo, jossa on hyvä valikoima elintarvikkeita ja muita päivittäistavaroita. Kauppa on kyläläisille tärkeä kohtauspaikka. Kaupassa on myös kukkakaupan sivupiste.  Herttakrouvi on baari, josta voi ostaa virvokkeita. Baarissa on myös Veikkauksen toimipiste.
  • Terveydenhoitopalveluita saa Lapinjärven kirkonkylästä tai Loviisasta
  • Viikonloppuisin ja iltaisin ensiapua saa Porvoosta.
  • Lapinjärven suomalainen seurakunta pitää Porlammilla lastenkerhoa. Pyhäjärven rannalla järjestetään saunailtoja  kesäiltoina. Myös muita seurakunnan järjestämiä tilaisuuksia on pitkin vuotta.
  • Porlammin sivukirjasto on auki kaksi kertaa viikossa. Lainausvalikoima on laaja. Kaikki uutuudet saa Porlammin kirjastosta luettavakseen nopeasti. Kaukolainaus mahdollistaa sen, että mitä ei ole – tilataan. Omatoimilainaus on mahdollista aina kaupan ollessa avoinna.
 
  • Liikuntasalissa on urheiluseurojen ja kansalaisopiston järjestämää liikuntaa. Viime vuosina siellä on harrastettu ainakin lentopalloa, salibandya, yleisurheilua ja kuntoliikuntaa.  Salista voi myös varata vuo-
   roja omaan käyttöön. Kesällä voi käydä uimassa Pyhäjärven uimarannalla tai joen rannassa. Kylästä löytyy valaistu pururata, tenniskenttä ja urheilukenttä. Talviaikaan tarjolla on jääkiekkokaukalo, luistinrata ja hiihtolatuja.
  • Kansalaisopisto ja monet yhdistykset järjestävät harrastustoimintaa. Viime vuosina Porlammilla on kokoonnuttu liikunnan lisäksi ainakin  kutomaan, kokkaamaan, keskustelemaan historiasta ja kulttuurista, tekemään puutöitä, askartelemaan, ompelemaan ja huovuttamaan. Kylän oma harrastajateatteriryhmä tekee joka vuosi näytelmiä, jotka esitetään seuratalolla iltamissa.
 • Yhdistysten ja seurojen toimintaa on esitelty tarkemmin otsikon Yhdistykset alla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *